Eftalia Resort

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Eftalia Resort

In een ander artikel op onze website kan je allerlei redenen vinden waarom een verblijf in dit resort aan te raden is. Heb je voor jezelf (nagenoeg) besloten dat je een verblijf in dit hotel wilt gaan boeken? Dan kunnen wij dat alleen maar toejuichen; een verblijf in dit resort is namelijk op en top genieten.

Wil je je graag nog iets verder verdiepen in dit resort? Dan vind je in dit artikel nog allerlei relevante informatie. Wij hebben namelijk de leukste bezienswaardigheden in de buurt van het Eftalia Resort op een rijtje gezet. Lees het artikel op je gemakje door, bereid je reis naar Alanya goed voor en kom even volledig tot rust. Dat kan prima op het privé strand of aan één van de zwembaden aan dit resort, maar dat kan ook door leuke bezienswaardigheden te bezoeken en leuke activiteiten te ondernemen. In de buurt van dit resort is in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheid!

Alanya

Uiteraard is dit de eerste bezienswaardigheid die wij graag aan willen stippen. De bruisende stad Alanya bevindt zich op zo’n 20 minuten afstand van Eftalia en heeft onwijs veel te beleven. Dat geldt zowel voor overdag als voor in de avond en de nacht. In het centrum van Alanya zijn namelijk onwijs veel cafés, restaurants en clubs te vinden. In deze gelegenheden kan je een borreltje doen, maar je kunt ook de gehele avond uit je plaat gaan.


Ben je meer een liefhebber van lekker dineren en van de Turkse gastronomie genieten? Ook dat is mogelijk in Alanya. Op de vele terrassen van de restaurants kan je genieten van een heerlijke maaltijd, terwijl je ook geniet van de hoge temperaturen. Ook ’s avonds is het namelijk nog heerlijk weer in deze Turkse badplaats.

Doordat het een badplaats is, is er ook meer dan voldoende bij de kust te beleven. Je kunt onder meer allerlei watersporten beoefenen. Hierbij kan je denken aan surfen en aan paragliden. Ook is het mogelijk om op een jetski over het water te vliegen en te genieten van de geweldige skyline en kustlijn van Alanya.

Wil je graag een groter gebied verkennen? Dan kan je vanuit de haven van Alanya op een boot stappen. Meerdere bedrijven organiseren prachtige boottochten vanuit Alanya, waarbij allerlei prachtige gebieden aangedaan worden. Tijdens deze boottochten geniet je bovendien van een lekker hapje en een drankje. Ook kan je heerlijk languit op de boot liggen, genieten van het deinende water en genieten van de heerlijke temperaturen. Dat klinkt als een heerlijke vakantie, niet waar?

Kaleici

Als je interesse in cultuur en geschiedenis hebt, is een bezoek aan Kaleici aan te raden. Dit is de oude binnenstad van Antalya en is een uniek stukje land in Turkije. Dat is onder meer te danken aan de Romeinen; in het verleden was deze stad namelijk in handen van de Romeinen. Veel verwijzingen daarvan zijn nog terug te zien in en rondom Kaleici, waaronder een oud kasteel en een hoge toren. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over de stad en over de kustlijn.

In deze stad is een geweldige poort te vinden; via deze poort loop je het oude centrum in. Vanaf dat moment verbaas je je eigenlijk elk moment over de omgeving, over de gebouwen en over de unieke sfeer die hier hangt. In de stad vind je allerlei smalle straatjes, waarin allerlei leuke boetiekjes te vinden zijn. Als je het heerlijk vindt om een door gezellige stad te slenteren, is een bezoek aan Kaleici aan te raden. Aangezien dit oude centrum in Antalya gevestigd is, kan je het prima combineren met de hierboven genoemde bezienswaardigheid. Eigenlijk zijn de steden Antalya en Alanya absoluut aan te raden.

Sapadere Canyon Waterfalls

Op relatief korte afstand vanaf het resort zijn geweldige watervallen te vinden. Deze watervallen zijn de ideale plek voor het maken van een romantische vakantiefoto én om een verkoelende duik te nemen. Het is bij de Sapadere Canyon Waterfalls namelijk toegestaan om een verkoelende duik te nemen. Heerlijk als je even af wilt koelen of als je ooit al eens bij een waterval hebt willen zwemmen.

Deze watervallen bevinden zich overigens op slechts 10 minuten afstand van Alanya Centrum. Mocht je een dagje naar Alanya gaan, is het zeker aan te raden om ook deze watervallen even te gaan bekijken. Wij kunnen je garanderen dat je daar geen spijt van gaat krijgen.

Het strand

Wist je dat rondom de stad Alanya 60 kilometer aan strand aanwezig is? Vanaf het Eftalia Resort loop je zo het privé strand op, waarna je prachtige kustwandelingen kunt maken. Ons advies is zeker om eens een dergelijke wandeling te maken. Je komt heerlijk in beweging (gezond), je ziet andere delen van Alanya en je geniet van de prachtige kustlijn. Ook is het de moeite waard om eens naar al het verkeer op de zee te kijken. In Alanya meren namelijk behoorlijk veel grote cruiseschepen aan; het is indrukwekkend om dergelijke schepen op zee te zien.

Wil je graag met jouw partner naar een romantisch strand gaan? Cleopatra Beach is één van de populairste en meest romantische stranden van heel Alanya. Een bezoek aan dit strand mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een romantische vakantie in het Eftalia Resort.

Jeep Safari

Ben je avontuurlijk ingesteld? Vind je het leuk om het indrukwekkende landschap van Turkije nader te bekijken? Vanuit Alanya kan je meerdere Jeep Safari’s maken door het prachtige landschap rondom Alanya. Je zit daarbij in een luxe jeep, waarvan de chauffeur je langs alle indrukwekkende plekken leidt. Je krijgt hierdoor een echt beeld van het mooie landschap van Turkije. Tijdens een vakantie van bijvoorbeeld 10, 14 of 21 dagen is het heerlijk om eens een dagje uit het hotel te zijn. Als je op die dag een Jeep Safari gaat maken, kom je ongetwijfeld tot nieuwe inzichten. Turkije is namelijk onwijs prachtig en daar kan je zeker van genieten vanuit een jeep tijdens een gave Jeep Safari!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 339 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen