Eftalia Resort

Weer & Klimaat Alanya

Het weer in Alanya is vrijwel altijd mooi. Alanya kent een mediterraan klimaat, wat zorgt voor warme zomers en zachte winters. Toch kun je in de wintermaanden wel wat regen verwachten. De temperaturen kunnen boven de 30 graden uitkomen. Dus dat in het heel fijn als je wat verkoeling om je heen hebt. Je kunt wel redelijk vertrouwen op het weer in Alanya. In de zomers wordt het heet en zelfs in november en december is het nog rond de 18 graden. Dit zorgt ervoor dat de kustplaats een drukbezochte vakantiebestemming is. Veel toeristen, waaronder Nederlanders, trekken jaarlijks die kant op om te genieten van het mooie weer en de aangename temperatuur van de zee. Zelfs die ligt boven de 25 graden in de zomer!

Houd je van de warmte en ben je daar goed tegen bestand? Dan kun je prima in de zomermaanden richting Turkije gaan. Maar is 35 graden toch iets te heet voor je? Dan kun je beter in het voor- of naseizoen gaan. De temperaturen zijn dan net wat beter te doen in Alanya. Vind je het lekker om te zonnen? In de zomermaanden brengt het weer in Alanya je dan veel geluk, want de zon schijnt gemiddeld maar liefst 10 uur per dag. In de wintermaanden loopt dit terug naar 5 á 6 uur per dag, wat nog steeds erg lekker is.

Ga je puur en alleen voor de zon? Dan kan de het weer in Alanya in de winter wel wat te koud voor je zijn. Je hebt er zeker zonnige dagen, maar over het algemeen is het rond de 16 á 18 graden en er is meer kans op regenval. Klinkt niet helemaal als de ideale zonvakantie in die periode, maar wie weet heb je geluk! In april en mei zijn de temperaturen al lekker warm, maar het zeewater kan dan nog relatief koud zijn in vergelijking met de échte zomermaanden.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 339 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen